X

Πάνος Καμμένος για Δημήτρη Καμμένο: Απαράδεκτα τα tweets

Τι δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το ζήτημα του παραιτηθέντος υπουργού του. Ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Ant1news

Μείζον θέμα προκλήθηκε με τις αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του παραιτηθέντος υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Τα tweets ρατσιστικού, ομοφοβικού και αντισημιτικού περιεχομένου προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο των social media, όχι απλώς από πολίτες, αλλά και από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, την υποψήφια βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Ραχήλ Μακρή και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Βασιλική Κατριβάνου, αλλά και σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δημήτρης Καμμένος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι τους λογαριασμούς του στα social media διαχειρίζονται πάνω από 15 συνεργάτες του και ότι έχουν χακαριστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές. Απευθύνθηκε μάλιστα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να εξακριβωθεί ποιος έχει κάνει τις επίμαχες αναρτήσεις.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κάλεσε μέσω Twitter τον βουλευτή του να παραιτηθεί και μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά, ο Δημήτρης Καμμένος παραιτήθηκε.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε μία ώρα, δεν υπάρχει δευτερόλεπτο για να υπάρξει ούτε μία σκιά», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, όπου έκανε λόγο για κατασκευασμένα σενάρια και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε ούτε μύγα στο σπαθί μας, έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και θα συνεχίσουμε μαζί».

Σχολιάζοντας τα tweets έκανε λόγο για «απαράδεκτα tweets», τα οποία όμως δεν είχε δει προηγουμένως.

«Δεν είχα δει τέτοιου είδους ρατσιστικά σχόλια».

Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε στο Καλημέρα Ελλάδα και η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελόνη, ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου με φωτογραφία από το Άουσβιτς είχε προκαλέσει ζήτημα και είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το κόμμα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε με tweet του ως «θετική» την παραίτηση του Δ.Καμμένου, τονίζοντας ότι «καλό θα ήταν αν είχε ελεγχθεί πριν αποφευχθεί».

«Το πάθημα ας γίνει μάθημα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως πιθανότερος αντικαταστάτης του παραιτηθέντος βουλευτή των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, φέρεται ο Παναγιώτης Σγουρίδης.