X

Κουρουμπλής «ακυρώνει» Κατρούγκαλο

«Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι επίορκοι υπάλληλοι στο Δημόσιο» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κουρουμπλής.

Ant1news


Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην επιστρέψουν οι επίορκοι υπάλληλοι στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής «αδειάζοντας» τον προκάτοχό του Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα» είπε ο κ. Κουρουμπλής στον Real FM και πρόσθεσε πως «υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναρδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μία διάταξη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών».

Η σχετική διάταξη, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών «θα κατατεθεί μόλις ανοίξει η Βουλή» καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν πρέπει να επιστρέψουν» στο Δημόσιο οι επίορκοι υπάλληλοι.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα τόνισε ότι θα γίνεται διάκριση μεταξύ των ποινικών υποθέσεων και των καταγγελιών για άλλες υποθέσεις.