X

Τσίπρας: Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των αδυνάτων

«Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο και απέναντι στον ελληνικό λαό». Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι επιδιώξεις των δανειστών.

Ant1news

Ξεκάθαρο μήνυμα στους δανειστές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός  μιλώντας στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

‘Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι επιδιώξεις των δανειστών

«Η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι», τονίζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Επισημαίνει πως «στηρίζουμε την κυβέρνηση στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Θεωρούμε απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Αναφερόμενη, παράλληλα, στο προσφυγικό ζήτημα υπογραμμίζει ότι «εξελίσσεται μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης, όπου αντιπαρατίθενται από τη μία πλευρά, η αντίληψη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά, η αντίληψη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της ύψωσης φρακτών». 

«Πρώτο μας μέλημα», καταλήγει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί παρά να είναι η σωτηρία των ανθρώπων από τα παγωμένα και ολοένα πιο αγριεμένα νερά του Αιγαίου και η ασφαλής δίοδος των προσφύγων και των παιδιών τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το κόμμα μας θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης, ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος».