X

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις επιθέσεις

Τι θα αποφασιστεί. Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι υπηρεσίες ασφαλείας. Προηγήθηκε σύσεκψη με το οικονομικό επιτελείο για την διαπραγμάτευση.

Ant1news

Έκτακτη σύσκεψη υπο τον Αλέξη Τσίπρα έχει συγκληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Προηγήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη, στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις τελευταίες οδηγίες ενόψει του νέου ραντεβού με τους δανειστές, με στόχο να υπάρξει συμφωνία για τα εναπομείναντα αγκάθια και να κλείσει η διαπραγμάτευση. 

Σε ότι αφορά τον απόχη τον τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ήδη οι αρχές ασφαλείας έχουν τεθεί σε αυξημένη επαγρύπνηση, ενώ στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η πολιτικη ασφαλείας της Ελλάδας και η λήψη έκτακτων μέτρων, ιδίως δεδομένου ότι μέσω της χώρας μας περνούν στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων, όπως συγκλίνουν οι εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αναλυτών, έχουν προωθηθεί στην καρδιά της Ευρώπης πολλοί θιασώτες του Ισλαμικού Κράτους.

"Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας μέσω twitter δήλωσε συγκλονισμένος από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.