X

Τσίπρας: απομόνωση των τρομοκρατών, τερματισμός των πολεμικών συγκρούσεων

Τριπλό μήνυμα στους Ευρωπαίους για ISIS, Συρία, Προσφυγικό. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας αποφάσισε το Μαξίμου.

Ant1news

"Η χθεσινοβραδινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν ένα χτύπημα «τυφλό», αλλά στοχευμένο. Ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας", τόνισε σε δήλωση του ο Πρωθυπουργός για το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία, που έχει προκαλέσει και ελληνικό κύμα συμπραράστασης στον γαλλικό λαό, στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζεται για το βράδυ του Σαββάτου συγκέντρωση συμπαράστασης έξω απο την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

"Τούτη την ώρα, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την  αλληλεγγύη μας στον γαλλικό λαό και συμπαραστεκόμαστε στην γαλλική κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας με έμφαση "μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας. Οι τρομοκράτες θα μας νικήσουν, αν καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν, αν μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τις Αρχές μας, αν μας οδηγήσουν σε μια «Ευρώπη-φρούριο», μέσα στο οποίο θα ζουν φοβισμένοι λαοί.

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "την τρομοκρατία και την βαρβαρότητα θα την νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επιλογή μας, για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης".

Τριπλό  μήνυμα Τσίπρα στους Ευρωπαίους

Στέλνοντας τριπλό μήνυμα στους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν σοκαριστεί απο όσα συνέβησαν στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "χρέος μας, να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες".

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι "χρέος μας όμως είναι και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων",. συμπληρώνοντας ότι "χρέος μας είναι να βρούμε λύση στο Προσφυγικό πρόβλημα, στο δράμα των ανθρώπων που φεύγουν από τα σπίτια τους κυνηγημένοι από τους ίδιους τρομοκράτες και πνίγονται στην Μεσόγειο θάλασσα".

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας αποφάσισε το Μαξίμου

Η δήλωση του Πρωθυπουργού έγινε λίγη ώρα μετά το τέλος έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε στο Μαξίμου αναφορικά με το επίπεδο ασφαλείας της χώρας.

Στην σύσκεψη υπό τον Πρωθυπυοργό μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Οι τρεις ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα κι αποφασίστηκε, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, να ληφθούν τα απαιτούμενα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιπλέον μέτρα ασφαλείας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ενδέχεται να συναντηθεί το απόγευμα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο.