X

Νικολόπουλος: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση, ανακοινώνοντας εμμμέσως ότι "δεν την στηρίζει". Να παραδώσει την έδρα τον καλεί ο Καμμένος. Τι απαντά ο βουλευτής.

Ant1news

Δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα απόψε στη Βουλή, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κάτι που επανέλαβε σε δηλώσεις του στην Βουλή, το μεσημέρι.

Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

«Κάποιοι από εμάς είμαστε τη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε ο βουευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι «κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

«Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στο λαό» είπε ο κ. Νικολόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω».

Στην ερώτηση για το αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ απάντησε ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

«Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Καμμένος: δώσε μας την έδρα, ανδ δεν υπερψηφίσεις

Λίγη ώρα μετά την δήλωση παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε δήλωση του, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, ανέφερε ότι «ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Σε απάντηση, ο κ. Νικολόπουλος, με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, έκανε μια λάβρη δήλωση κατά του κυβερνητικού συνασπισμού, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση ηττήθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, σημειώνοντας παράλληλα ότι όσα συμφωνεί η Κυβέρνηση με τους δανειστές δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα με το οποίο κατήλθαν στις εκλογές, σε σύμπραξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του οποίου προεδρεύει.

Έπανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, εμφανίστηκε αρνητικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «όπως ξέρουν οι Αχαιοί, εκείνοι που δίνουν την έδρα και εκείνοι που την αφαιρούν, σήμερα θα κάνω αυτό που κανω 30 χρόνια τώρα: μένω ασυμβίβαστος, απαράλλαχτος όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα».