X

Καταλήγουν σε λύση Μουζάλας και Δήμαρχοι

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπ.  Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους Δημάρχους Ελληνικού, Γλυφάδας και Αλίμου.

Ant1news

Εκ νέου συνάντηση είχε σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, με αντικείμενο την ανεύρεση χώρου για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που έγινε σε συναινετικό κλίμα, συμφωνήθηκε ότι αρχικά η μετεγκατάσταση των μεταναστών να μην γίνει στα παλιά υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ελληνικό, ενώ υπάρχει πρόταση για συγκεκριμένο χώρο στο παλιό αεροδρόμιο, με την οποία είναι σύμφωνοι οι δήμαρχοι, ωστόσο, νεότερα θα υπάρξουν περίπου στις 17:00, οπότε θα έχουν ληφθεί και οι τελικές αποφάσεις.

«Έγινε σήμερα η συνάντηση με τους δημάρχους που αφορά το πρόβλημα του Ελληνικού σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Τους ευχαριστώ γιατί έδειξαν διάθεση για λύση» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τους δημάρχους και συμπλήρωσε:

«Θα δουλέψουν προτάσεις που θα εξασφαλίσουν τα εξής: Την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αμοιβαίες υποχωρήσεις με τρόπο που θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για την αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες. Και να γίνει με τρόπο που οι ανησυχίες των κατοίκων για την ασφάλειά τους να μην αντιστοιχεί στην πραγματικότητα».

Ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνάντηση», σε κλίμα «κατανόησης».

«Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό σε σχέση με την μετεγκατάσταση των μεταναστών στο Ελληνικό. Κατανόησε γιατί δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Κατανοούμε γιατί υπάρχει ανάγκη. Είναι γεγονός ότι τρεις δήμοι οι δικοί μας σηκώνουν το βάρος. Το απόγευμα θα έχουμε την τοπική λύση έτσι ώστε και η τοπική κοινωνία να μη θιγεί και η ασφάλειά της» είπε ο Γ.Κωνσταντάτος μετά το τέλος της συνάντησής τους.

Το ζήτημα έχει εθνική διάσταση, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, με σεβασμό στην αυτοδιοίκηση και αμοιβαία ειλικρίνεια» δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης και συμπλήρωσε ότι «έγινε μια πολύ ουσιαστική κουβέντα και δουλεύουμε τις λεπτομέρειες μιας λύσης. Πιστεύουμε ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουμε καταλήξει κάπου, όπου κι εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη στο βαθμό που μας αναλογεί και το υπουργείο να έχει μια διέξοδο, διότι πραγματικά, η διαχείριση του ζητήματος αυτού δεν είναι εύκολη και κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση από την προσπάθεια που γίνεται» είπε ο δήμαρχος Αλίμου.

 «Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ.Υπουργό» σχολίασε ο δήμαρχος Γλυφάδας, συμπληρώνοντας ότι «το απόγευμα θα έχουμε νέα συνάντηση». «Ευελπιστούμε ότι με αμοιβαιότητα και διάθεση συναίνεσης θα υπάρξει κατάλληλη λύση για το ζήτημα που κουβεντιάζουμε», είπε ο Γιώργος Παπανικολάου.