X

Τα νομοσχέδια που θα τεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Οι νόμοι και οι διατάξεις που θα έρθουν στη Βουλή με τον νέο χρόνο. Τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τους Υπουργούς.

Ant1news

Σήμερα γίνεται η τελευταία σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2015, με βασικό αντικείμενο τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» θα είναι το πρώτο από μια σειρά νομοσχεδίων που θα κατατεθεί στη Βουλή, βάσει της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας και όχι ως επείγον.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγγείλει τον αναπτυξιακό νόμο, την νομοθετική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού, καθώς και διατάξεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό της Παιδείας και της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι Υπουργοί θα ενημερωθούν, επίσης, για τις εκκρεμότητες που έχουν μείνει αναφορικά με την εξεύρεση λύσης για το Ασφαλιστικό, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να παραμείνει στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, όχι όμως και να γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Θα αναφερθεί, τέλος και πάλι στο ζήτημα της έκθεσης των Υπουργών στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντάς τους εκ νέου σύσταση να περνούν περισσότερη ώρα ασχολούμενοι με τα χαρτοφυλάκιά τους.