X

Φάμελλος: Δύσκολη η συζήτηση για τον φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

«Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες ή μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αποστάσεις από τον Καμμένο για τις δηλώσεις περι στράτευσης γυναικών.

Ant1news

Στο θέμα της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές προκειμένου να σωθούν οι συντάξεις, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος χαρακτήρισε δύσκολη τη σχετική συζήτηση.

«Είναι μια δύσκολη συζήτηση, πολύ σημαντική όμως, την οποία θα την κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη και ότι η επιχειρηματικότητα δεν είχε βοηθηθεί από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, η διατήρηση των συντάξεων βελτιώνει την αγοραστική δύναμη της κοινωνίας, άρα συντηρεί τους μικρομεσαίους και τους εμπόρους. Άρα πρέπει να βρούμε μία χρυσή τομή» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε την «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης για τις κύριες συντάξεις λέγοντας ότι « υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, και μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αφορά πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους».

«Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό των επικουρικών, αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον πληθυσμό των συνταξιούχων. Άρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν και επικουρικά χαμηλά ή ένα μόνο επικουρικό, δεν έχουν για τίποτα να ανησυχήσουν, αλλά και στους υπόλοιπους δεν θα υπάρχουν ούτε οριζόντιες ούτε μεγάλες μειώσεις. Ο στόχος είναι να μην είναι καν διψήφιο το ποσοστό».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών ο κ. Φάμελλος κράτησε αποστάσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Φάμελλος είπε ότι οι απόψεις του κ. Καμμένου δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου κι επισήμανε ότι «είναι οι απόψεις του, δεν συμφωνούμε σε όλες τις απόψεις, διαφορετικά θα ήμασταν στο ίδιο κόμμα».

«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο περιλαμβάνει ένα σύστημα απολύτως αξιόπιστων και μη διαχειρήσιμων μεταθέσεων αλλά και πεντάμηνη θητεία στην παραμεθόριο, έχει μεγαλύτερη αξία» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Φάμελλος και στον Ρ/Σ BHMA FM, αναφερόμενος στο θέμα της στράτευσης των γυναικών, το οποίο αποτέλεσε πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης τις τελευταίες μέρες:

Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα. Οπότε, επειδή γίνονται παρερμηνείες, μπορώ να σας πω ότι αυτό που δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί σαν ανακοίνωση, είναι αυτό που εγώ οφείλω να ανακοινώσω στην εκπομπή σας, ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας. Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, ίσως να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση, μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά.

Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις. Νομίζω ότι ήμουν παρών σε όλη τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή και γνωρίζω πολύ