X

Επιμένει στην στράτευση γυναικών ο Πάνος Καμμένος

Παραδέχεται τα περί εξάμηνης θητείας των γυναικών. Πώς το αιτιολογεί. Τι απαντά για τα στρατιωτικά λύκεια. Πώς σχολιάζει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Επιμένει στο θέμα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι θα μιλήσει ο ίδιος για το ζήτημα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Θα συζητήσουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών για εξάμηνη θητεία για να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό» είπε και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, για την κριτική του στο ζήτημα, αναφέροντας ότι «το 1996 έλεγε ότι η στράτευση των γυναικών στην παραμεθόριο είναι υποχρεωτική έως τα 62 έτη».

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν είπε ποτέ για στρατιωτικά λύκεια και διευκρίνισε ότι αυτό που είπε είναι πως υπάρχουν κάποιες δυνατότητες. «Δεν υπάρχουν τα ναυτικά λύκεια;» διερωτήθηκε και συνέχισε «να υπάρχουν τα αεροπορικά λύκεια για να λαμβάνουν κάποιες γνώσεις εκείνοι που θέλουν να πάνε στην Πολεμική Αεροπορία. Δεν μίλησα για στρατιωτικοποίηση της Παιδείας» είπε.

Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους

«Μέχρι τέλους» θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος, όπως δήλωσε σήμερα, εκτιμώντας ότι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές, γνώριζαν αυτά που υπεγράφησαν το καλοκαίρι και θα στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Η δική μου με τον Αλ. Τσίπρα είναι μεταξύ δύο ανθρώπων που ήθελαν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο. Θα στηρίξω τον Αλ. Τσίπρα προσωπικά μέχρι τέλους γιατί είναι ένας έντιμος πολιτικός», σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διευκρινίζοντας ότι, «δεν χαράζουμε εμείς την πολιτική», χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μια έντιμη πολιτική συμφωνία».

Αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία, έκρινε ότι «έχει αποσυνδεθεί τελείως», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι «έβαλε στο κόμμα ακραία στοιχεία» και ότι «η συμφωνία που έκανε με Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη έκανε κακό».

«Προβλέπω ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. δεν μπορούν να συμβιώσουν. Και στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο συμβαίνει» υπογράμμισε.

Σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες και συγκεκριμένα με την Ένωση Κεντρώων, είπε  «να δούμε τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη, μακάρι να έρθουνε όλοι στην κυβέρνηση. Μακάρι να στηρίξουν την κυβέρνηση και δυνάμεις από τη Ν.Δ.».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, «δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με τον Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη», ενώ σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε «καλοδεχούμενος όποιος θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία. Και με την κ. Γεννηματά συνεργάζομαι αν βγάλει εκτός τον κ. Βενιζέλο».

«Δεν έχω συζητήσει σενάρια επιστροφής με τον Κώστα Καραμανλή.  Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και ούτε θα το έκανε ποτέ ο Καραμανλής», σχολίασε τις επαφές του με τον πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.