X

Συνάντηση Τσίπρα με Λαγκάρντ στο Νταβός

Η πρώτη τους συνάντηση μετά την κρίση στα μέσα του 2015. Τι αναμένεται να συζητήσουν οι δύο πλευρές. Ποιο το σχόλιο από την κυβέρνηση.

Ant1news

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την κρίση, στα μέσα του 2015, αναμένεται να έχουν στα τέλη του μήνα ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η διευθύντρια του ΔΝΤ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, στις 21 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ.

Όπως αποκάλυψε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο, οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν το σχέδιο διάσωσης της χώρας, σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπους ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός όρος για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δομικές μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές από τη χώρα μας περιλαμβάνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό, το οποίο είναι πιθανόν να συζητηθεί μεταξύ της Κριστόν Λαγκάρντ και του Αλέξη Τσίπρα.

Αν και η είδηση δεν σχολιάστηκε ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε όμως και από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, η συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα.

Το τετ α τετ Τσίπρα - Λαγκάρντ γίνεται γνωστό λίγες ώρες μετά την κρυφή "επιχείρηση" Τόσμεν... Συγκεκριμένα, ο ίδιος επέλεξε να πάρει «στο κατόπι» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και να συναντήσει τους κ.κ Σόιμπλε και Σαπέν, μετά τις επαφές που είχαν με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Φως» στο μυστήριο αυτό έριξε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας. Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ, ακολουθούσε κατά πόδας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην ευρωπαϊκή περιοδεία του προς αναζήτηση συμμαχιών εν όψει της πρώτης αξιολόγησης και του Ασφαλιστικού.