X

Σε “στενό κλοιό” ο ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Πρωθυπουργός από το Ταε Κβο Ντο. Ο κοινωνικός αναβρασμός για το Ασφαλιστικό και η πρώτη μετωπική με την ΝΔ.

Ant1news

Από την ασφυκτικά πιεστική θέση, στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει τη σημερινή ομιλία του ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους για τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αποστείλει πολλαπλά μηνύματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία από τις δυσχερέστερες περιόδους για την κυβέρνηση και την κοινωνία. Από τη μία, οι δανειστές ζητούν νέα και σκληρότερα μέτρα, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, από την άλλη, η κοινωνία βράζει. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται, όπως και αυτές του λεγόμενου «κινήματος της γραβάτας». Σε συνδυασμό με όλες σχεδόν τις εργασιακές ομάδες, σχεδιάζονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και ένα κύμα αντίδρασης ενάντια στο Ασφαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πολιτική ανατροπή.

Την ίδια ώρα, η ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει να επαναφέρει την πρωτιά στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως την αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις.

Στη σημερινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός θα αποτυπώσει τη στρατηγική του, όπως διαμορφώθηκε κατά τις επαφές του με κορυφαίους αξιωματούχος των δανειστών, στο Νταβός

Μετά το χθεσινό κάλεσμα για διάλογο στους αγρότες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, θα τους απευθύνει εκ νέου πρόσκληση, κάτι που προμήνυσε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε σημερινή του συνέντευξη.

Η επιμονή στην άμεση και γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς και οι συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ενδεχόμενη καθυστέρησή της, θα είναι ένα ακόμα θέμα στο λόγο του.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια του κλίματος πόλωσης στο οποίο στοχεύει η κυβερνητική πολιτική. Μηνύματα, όμως, θα σταλούν και στο χώρο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Θα επιμείνει στη διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, ενώ θα υπερασπιστεί τις κυβερνητικές πολιτικές που δέχεται η κυβέρνηση, απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το έργο που έχει και δεν έχει παράξει.

Τέλος, θα διαμορφώσει το πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή. Στη συζήτηση αυτήν, θα λάβει χώρα και η πρώτη αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.