X

Μαξίμου: Κανένα τρακτέρ δε θα μπει στην Αθήνα

Εμμένει η κυβέρνηση στη στάση της απέναντι στους αγρότες. "Δεν υπάρχει διάλογος από μηδενική βάση" επαναλαμβάνει το Μαξίμου.

Ant1news

Εμμένει στη σκληρή της στάση η κυβέρνηση, σε ότι αφορά την κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τρακτέρ στο κέντρο.

Το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά απαντά σε χθεσινό αίτημα των επικεφαλής των μπλόκων του Κάστρου και της Νίκαιας Ιωάννη Βάγγου και Βαγγέλη Μπούτα να επιτραπεί στους αγρότες, για συμβολικούς λόγους, η κάθοδος ενός μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο και στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Ο υπουργός Εσωτερικών τους απάντησε ότι το αίτημα θα εξετασθεί από την κυβέρνηση, η οποία θα απαντούσε επίσημα σήμερα. Φαίνεται λοιπόν ότι η απάντηση της κυβέρνησης είναι αρνητική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνουν και οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Αντιθέτως, το Μαξίμου συνεχίζει να καλεί σε διάλογο τους αγρότες, όχι όμως από μηδενική βάση. «Η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει αλλά μόνο στο τραπέζι του διαλόγου», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό.