X

Δραγασάκης: Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα» προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ant1news


Παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιαννης Δραγασάκης ότι υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα, καθώς ή Ελλάδα δεν μπορεί ελέγξει εάν η Τουρκία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τι θα πράξει η Ευρώπη, η οποία έστειλε τελεσίγραφο 30 ημερών στην Αθήνα, και, φυσικά, την πηγή του προβλήματος, που είναι ο πόλεμος. 

«Γι’ αυτό και ο κ. Μουζάλας και ο πρωθυπουργός κι εγώ θα σας πω ότι θα πρέπει ως κοινωνία να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο συνόρων», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στον Alpha,  

Όπως εξήγησε «κλείσιμο συνόρων δεν θα σημαίνει έξοδος από τη Σένγκεν» αλλά «μιλάμε για ένα ακραίο σενάριο ότι για κάποιους μήνες ενδεχομένως θα πρέπει να διαχειριστούμε μία κατάσταση όπου εδώ θα έχουμε 50.000 - 60.000 πρόσφυγες». 

Κατά τα άλλα, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές είπε πως η κυβέρνηση έχει στόχο το δεύτερο εξάμηνο του 2016, να είναι περίοδος ανάπτυξης αλλά υπογράμμισε πως δεν μπορεί να γίνεται διάλογος μέσω διαρροών. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν άλλα μέτρα στο τραπέζι», παρά μόνον αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί. Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι «δεν υπάρχει θέμα εκλογών εάν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού».