X

Καμμένος: Δε θα υπάρχουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο

Στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και στο ρόλο της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ant1news

Η συμφωνία για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν αλλάζει τίποτα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός ότι «δε θα υπάρχουν κοινές περιπολίες τουρκικών και ελληνικών πλοίων». «Τα ελληνικά πλοία και τα ελληνικά αεροσκάφη θα επιχειρούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τα τουρκικά πλοία και τα τουρκικά αεροσκάφη εντός τουρκικών υδάτων», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως πρέπει να γίνει σαφές ότι «οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται ανατολικά των ελληνικών νησιών μέχρι την Μικρά Ασία».

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε «είναι μία συμφωνία η οποία αφορά τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ενεργούν στη Μεσόγειο και οι οποίες βρίσκονται με rotation κάτω από τη στρατιωτική διοίκηση όλων των χωρών – μελών». «Στη διοίκηση αυτή υπάρχει μόνιμα Έλληνας αξιωματικός ο οποίος, ανά πάσα στιγμή όπως προβλέπεται από το ΝΑΤΟ, μπορεί να θέσει βέτο για οποιαδήποτε επιχείρηση ή μέρος της επιχείρησης» εξήγησε.

Όσον αφορά στην τουρκική ΝΟΤΑΜ στην Κίναρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε: «Η Κίναρος αποτελεί ένα από τα 16 ελληνικά νησιά που προσπαθεί η Τουρκία να δημιουργήσει θέματα» και τόνισε πως όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το ελικόπτερο, η Ελλάδα εξέδωσε σήμα για έρευνα και διάσωση και λίγη ώρα αργότερα η Τουρκία έστειλε άλλη ΝΟΤΑΜ. «Εμείς δεν συμφωνήσαμε τη λήξη της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτή θα συνεχίσει», ανέφερε ο κ. Καμμένος.