X

Μουζάλας στον ΑΝΤ1: Περίπου 12000 οι “εγκλωβισμένοι” πρόσφυγες

"Ετοιμαζόμαστε για φιλοξενία "δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων", τόνισε. Τι είπε για τα νέα "προσωρινά κέντρα", τα σύνορα και την στάση των ευρωπαίων.

Ant1news

Περίπου 12.000 είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα "εγκλωβισμένοι" στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων απο την ΠΓΔΜ και την επιβολή απαγόρευσης διέλευσης σε Αφγανούς πολίτες, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος απέφυγε την λέξη "εγκλωβισμένοι" διότι "προκαλεί πανικό", "αύριο στην ίδια κατάσταση μπορεί να βρίσκονται 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες και μεθαύριο 16.000", συμπληρώνοντας ότι "εμείς ετοιμαζόμαστε για την φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων", με όρους αξιοπρέπειας. 

Όπως είπε στο Κεντρικο Δελτίο Ειδήσεωνν του ΑΝΤ1 και την Μαρία Χούκλη ο κ. Μουζάλας, ετοιμάζονται θέσεις υποδοχής, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι τα νέα κέντρα που αναμένεται να λειοτυργήσουν το δυνατόν συντομότερα στον Βόλο και σε ακόμη μία περιοχή, στην Ήπειρο ή την Θεσσαλονίκη, δεν θα είναι Κέντρα Μετεγκατάστασης, αλλά προσωρινοί καταυλισμοί. 

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς ώστε αυτοί οι άνθρωποι να είναι προστατευμένοι και τόνισε ότι «θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας.

Παραβίαση της συμφωνίας μέσα σε λίγες ώρες

Για παραβίαση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της προηγούμενης Παρασκευής, με «πρωτεργάτη» την Αυστρία έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Μαρία Χούκλη, ο Γιάννης Μουζάλας είπε ότι είναι σε εξέλιξη ένας «σκληρός διπλωματικός αγώνας, στο πλαίσιο του οποίου στο πλευρό της Ελλάδας είναι ηγέτες της ΕΕ όπως η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και η Κομισιόν». 

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο κ. Μουζάλας, «το ΝΑΤΟ επιχειρεί να σταματήσει την υποχώρηση της Τουρκίας».