X

Το κλάμα του Ηγουμενίδη στη Βουλή μετά την επίθεση των αγρότων

Στηρίζει την κυβέρνηση παρά τις επιθέσεις που δέχεται αναφέρει ο βουλευτής που προπηλακίστηκε την περασμένη Δευτέρα από αγρότες της Κρήτης.

Ant1news

 

Με δάκρυα στα μάτια ο Νίκος Ηγουμενίδης, που προπηλακίστηκε την περασμένη Δευτέρα από αγανακτισμένους αγρότες της Κρήτης, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρά τις επιθέσεις που δέχεται.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση στην οποία βασικός κορμός είναι η αριστερά ούτε κινδύνεψε, ούτε κινδυνεύει, ούτε πρόκειται να κινδυνέψει από τον ίδιο», είπε, κάνοντας λόγο για μεμονωμένες ενέργειες που δεν εκφράζουν τους αγρότες. «Αυτές οι ενέργειες δυσφημούν τους αγώνες και στρέφονται ενάντια στο κίνημα», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε «ένα ευχαριστώ» στο κύμα συμπαράστασης του οποίου –όπως είπε- γίνεται αποδέκτης τις δύο τελευταίες μέρες και συνέστησε ψυχραιμία.

«Στα δύσκολα σημεία των καιρών, σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές έχουμε χρέος να κρατήσουμε τη πιο νηφάλια, τη πιο ψύχραιμη, τη πιο κοινωνικά χρήσιμη στάση. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία», κατέληξε.

Σιμορέλης:  αν νομίζουν ότι η βία είναι λύση ξέρουν που θα με βρουν

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σιμορέλης, που επίσης έγινε στόχος έντονων διαμαρτυριών και «πρωταγωνιστής» θερμού επεισοδίου τονίζει «προσωπικά εγώ, αλλά και ο χώρος μου, ο Συνασπισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, επίσημα ήταν πάντα ενάντια και ακόμα και στη λεκτική βία. Αλλά είμαι βέβαιος όμως ότι και επειδή μπορώ να εκφράσω την αγωνία όλων των αγροτών στα Τρίκαλα και κτηνοτρόφων, που πραγματικά ζουν δύσκολες μέρες, ότι είναι βέβαιο ότι καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες γιατί αμαυρώνουν το κίνημα. Εγώ το έχω δηλώσει πολλές φορές και κάτι ακόμα τους δήλωσα - να το ξέρουν όλα τα Τρίκαλα - ότι αν λύνονται τα προβλήματα έτσι με έναν τέτοιο τρόπο και εάν νομίζουν οι αγρότες ότι μπορούν να λύσουν το ζήτημα έτσι, δέρνοντας κάποιον βουλευτή, εγώ τους είπα: ξέρουν ποιος είμαι, ξέρουν πού μένω, ξέρουν τι δουλειά κάνω, ξέρουν πού θα με βρουν, θα τους δώσω και το τηλέφωνο να ‘ρθουν να με δείρουν, αν νομίζουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους».