X

Κουρουμπλής: Καλώς διαδηλώνουν οι επιστήμονες, να χάσουν μερικά κιλά

Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών στην Suddeutsche Zeitung. Τι λέει για τους αγρότες και το Προσφυγικό.

Ant1news

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις των επιστημόνων για το Ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε για το «κίνημα της γραβάτας» στο οποίο πρωτοστατούν κυρίως δικηγόροι,  απάντησε «καλά κάνουν και κατεβαίνουν στους δρόμους, είναι καλό για εκείνους για να χάσουν μερικά κιλά».

Αναφερόμενος στους αγρότες ο Υπουργός Εσωτερικών λέει ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολύ πιο καυτή από αυτή των υπολοίπων υπαλλήλων, καθώς εκείνοι δεν έχουν το αίσθημα ασφαλείας των τελευταίων.

«Οι αγρότες δεν γνωρίζουν πως θα είναι η επόμενη σοδειά. Όταν λοιπόν το κράτος ξεσπά πάνω τους σαν καταιγίδα, τότε Θεός να φυλάει τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Για το προσφυγικό τονίζει ότι οι Έλληνες στενάζουν υπό το βάρος της κρίσης χρέους. «Και τώρα η Ευρώπη αφήνει μόνη τη χώρα με τους πρόσφυγες». Υπογραμμίζει δε ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί ουσιαστικά και άμεσα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στη Γερμανική εφημερίδα ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι ο κόσμος τον πλησιάζει στον δρόμο για να του μιλήσει και ο ίδιος τους λέει, «να συνεχίσουν να έχουν ελπίδα».

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον δημοσιογράφο της Süddeutsche Zeitung δόθηκε στο εστιατόριο Διόνυσος κάτω από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια γεύματος ενώ στο πλευρό του ο κ. Κουρουμπλής είχε την βοηθό του.

Ο δημοσιογράφος γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών μπορεί να μην βλέπει αλλά ακούει αποτελεσματικά τον «ήχο της κρίσης».