X

Τσακαλώτος: Στόχος η όποια λύση να βρεθεί σύντομα

Απέφυγε να πει πότε θα κλείσει αξιολόγηση, η οποία καθυστερεί. Θα υπάρξει και 2η και 3η και 4η αξιολόγηση, ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

Ant1news

Σε τμηματική αξιολόγηση και τμηματική εκταμίευση των χρημάτων, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφεύγοντας να πει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, η οποία όσο καθυστερεί «κινδυνεύει να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα».

«Λίγα –λίγα είναι τα λεφτά, θα υπάρξει και 2η και 3η και 4η αξιολόγηση», είπε ο υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε πως «οι παίκτες που θέλουν λύση είναι περισσότεροι από εκείνους που δεν θέλουν λύση και αυτό είναι πηγή αισιοδοξίας». Υποστήριξε πως πολλοί είναι εκείνοι που κατανοούν τη σημασία να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση γρήγορα και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πει ημερομηνίες, καθώς αυτό δημιουργεί προσδοκίες.

«Η γενική κατεύθυνση είναι όμως ότι είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και πολύ πιο συνολική από ό,τι πιστεύαμε πριν από λίγες εβδομάδες στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημασία έχει να κατανοήσουν οι πολίτες και οι αγορές ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα», ανέφερε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση, «υποτίθεται και προς τις δύο πλευρές» και πρόσθεσε πως «είμαστε κοντά στις θέσεις με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς, EMS, ΕΚΤ και Κομισιόν». Οι διαφορές που υπάρχουν, συμπλήρωσε, είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και μπορεί να συζητηθούν.

Σφοδρή επίθεση από την Ένωση Κεντρώων

«Οι "σκληροί" και "αδυσώπητοι" διαπραγματευτές του Σύριζα, που θα ένωναν το νότο κατά του βορρά, που βροντοφώναζαν «Go Back Merkel», που έταζαν γη και ουρανό στους ψηφοφόρους τους, που θα έσκιζαν φύλλο φύλλο τα επαχθή μνημόνια, ξάφνου, ικετεύουν να επιστρέψει η Τρόικα. Να πως αλλάζουν οι καιροί και πέφτουν οι μάσκες. Ελπίζουμε να αφαιρέσετε τις παθογένειες που σας έχουμε υποδείξει και όχι να προστατεύσετε τους κομματικούς στρατούς σας κόβοντας το φαγητό από τις μικρομεσαίες τάξεις για να φτάσετε στους στόχους σας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.