X

Ανυποχώρητος για την παραίτηση Μουζάλα ο Καμμένος

Κυβερνητικός "σεισμός" από τη δήλωση για "Μακεδονία". Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων Μουζάλα και Τσίπρα, ο Υπ. Αμυνας - Συγκαλεί την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ant1news

Εμμένει στη θέση του για παραίτηση Μουζάλα ο Πάνος Καμμένος, μετά την αποστροφή του λόγου του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία αποκάλεσε "Μακεδονία" τα Σκόπια και η οποία προκάλεσε ενδοκυβερνητική κρίση και πολιτικό "σεισμό".

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες» είπε ο Υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, τονίζοντας ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλει να παραιτηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες κι όταν γίνονται πληρώνονται.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε και σε παλαιότερη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει λόγο, λανθασμένα, για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς και για την ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι είχε χθες συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο και επιφυλάχθηκε ώστε να τον ενημερώσει και για το ζήτημα θα υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ο Π.Καμμένος επικαλούμενος την Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε ότι, όταν το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, ο Πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του ζητήματος.

Ο Πάνος Καμμένος αυξάνοντας την πίεση προς την κυβερνητική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Δημήτρης Καμμένος και ο Παύλος Χαϊκάλης και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

«Εγώ έχω συγκαλέσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ για αύριο το πρωί με θέμα το να συζητήσουμε αυτή την εξέλιξη, η οποία για εμάς είναι πάρα πολύ σοβαρή. Αφήστε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Μουζάλας σήμερα. Αφήστε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό, να μιλήσουμε και με τα όργανά του ο καθένας και να παρθούν οι αποφάσεις», είπε σχετικά ο Πάνος Καμμένος.