X

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Έκτακτη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα, το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, στον απόηχο της παύσης των διαπραγματεύσεων.

Ant1news

Εκτάκτως μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Φρανσουά Ολάντ στις 19:00, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η συνάντηση θα γίνει στον απόηχο της παύσης των διαπραγματεύσεων, με το ζήτημα της αξιολόγησης να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεών τους.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, επισπεύστηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος από το βράδυ θα λείπει από το Παρίσι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου.

Η διήμερη «περιοδεία» του Πρωθυπουργού θα κλείσει στις Βρυξέλλες. Το απόγευμα της Πέμπτης έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως ομιλητής σε δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής.