X

Βίτσας: Το λιμάνι του Πειραιά θα αδειάσει πριν το Πάσχα

Για άμεση αποφόρτιση σε Ειδομένη και Ελληνικό, αλλά και μείωση των προσφυγικών ροών έκανε λόγο ο Δημήτρης Βίτσας.

Ant1news

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης και συντονιστής για το Προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, διαβεβαίωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα έχει αδειάσει πριν το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα αυτή τη στιγμή στον Πειραιά, βρίσκονται 3.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Μέχρι τη Δευτέρα, όπως είπε περίπου 2.000 από αυτούς θα μεταφερθούν είτε στον Σκαραμαγκά, είτε σε άλλες δομές φιλοξενίας, ενώ εκτίμησε πως οι υπόλοιποι 1.600 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Βίτσας επεσήμανε ακόμη, μιλώντας στο MEGA, ότι από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας "υπάρχει μια πολύ σημαντική μείωση των ροών", κάτι που διευκολύνει τη διαχείριση του ζητήματος.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρώπη ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει σε 10-15 μέρες.

Για τις άδειες ασύλου είπε ότι θα δοθούν σε όσους έχουν το δικαίωμα ασύλου, σημειώνοντας ότι και οι 50.000 που βρίσκονται στη χώρα δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα.

Χαρακτήρισε, τέλος, πολύ σημαντική τη σημερινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, "γιατί δείχνει ότι πρόκειται για ένα διεθνές θέμα".