X

Την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά ο Πολάκης

Το σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρει και την υπογραφή του υπουργού Υγείας, ο Παύλος Πολάκης δημοσιοποίησε μέσω... facebook. Τι απαντά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ant1news

Τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά την άρνηση των μελών του ΔΣ να συμπράξουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Πρόθεση του κ. Πολάκη είναι να τοποθετήσει στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ νέα μέλη. Ωστόσο, τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, που ορίστηκαν λίγους μήνες πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν τριετή θητεία.
Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον διαγωνισμό αφορούσε τον διορισμό 100 γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.
Το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης με σκοπό να αποφασίσει τη ματαίωση του διαγωνισμού.

Γιαννόπουλος: Δεν παραιτείται το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ωστόσο, αρνητική απάντηση έδωσε σήμερα το πρωί, στο αίτημα Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πρόεδρος του Κέντρου Θανάσης Γιαννόπουλος. Έκανε λόγο για θέμα ηθικής τάξης και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο να νομοθετήσει σχετικά.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε στο Mega και το ΣΚΑΙ, ο Θανάσης Γιαννόπουλος τόνισε ότι έχουν γίνει παρανομίες από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με τους φακέλους των υποψηφίων για τις ΜΕΘ.

Σημείωσε ότι το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ το έμαθε από το facebook και ξεκαθάρισε ότι το 9μελες ΔΣ του Κέντρου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Τα σχετικά έγγραφα, τα οποία ο κ. Πολάκης ανήρτησε και στα social media φέρουν και την υπογραφή του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού.