X

“Ξηλώνει” το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ο Πολάκης

Τελεσίγραφο Πολάκη στα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι πότε θα περιμένει τις παραιτήσεις τους. Τι λέει ο πρόεδρος του Κέντρου. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ant1news

 

«Θα περιμένουμε τις παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ ως την Τρίτη του Πάσχα κι αν δεν παραιτηθούν θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία αντικατάστασής τους» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος ήδη από χθες έχει ζητήσει τις παραιτήσεις τους.

Αφορμή στάθηκε η άρνηση των μελών του ΔΣ να συμπράξουν στη διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Πλέον, πρόθεση του κ. Πολάκη είναι να τοποθετήσει στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ νέα μέλη. Ωστόσο, τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, που ορίστηκαν λίγους μήνες πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν τριετή θητεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, μιλώντας στο Βήμα FM, επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την θέση του, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο του κ. Πολάκη, άκομψο πολιτικά, ενώ αποκάλυψε ότι έμαθε μέσω facebook το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο η παρέμβαση του κ. Πολάκη στο διαγωνισμό δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νομιμότητας. «Αυτός ήταν και ο λόγος προφανώς ότι η πολιτική ηγεσία θέλει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε πρωινές του δηλώσεις ο κ. Γιαννόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει ότι τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παραιτούνται, και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο να νομοθετήσει σχετικά.

ΝΔ: Ο Πολάκης έθαψε την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”

O Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την απαίτηση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη για παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του.

Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο.

Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Υπάρχει, Υπουργός;

Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».  

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Tα θύματα της κυβέρνησης – τσίρκο είναι οι ασθενείς

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Συνεχίζεται το τραγικό σήριαλ με τον διορισμό ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε χρόνο με τις θέσεις αυτές άνοιγαν περισσότερα κρεβάτια για τους σοβαρά ασθενούντες συμπολίτες μας. 

Μετά την τελευταία «ηρωική είσοδο» στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ του «πολλά βαρύ» κ. Πολάκη, σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους.

Ήδη πριν από την τελευταία εξέλιξη τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει Εισαγγελέας στη χώρα αυτή. 

Aντί να μεριμνήσουν έγκαιρα, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι ΜΕΘ, όπως κάθε χρόνο και παρά την κρίση, κόπτονται μόνο για τους κομματικούς τους φίλους!!! Οι ασθενείς και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα! 

Τα θύματα μιας κυβέρνησης - τσίρκο όπου ο καθένας παρεμβαίνει και εκτελεί το δικό του νούμερο, με τον Πρωθυπουργό σε ρόλο σιωπηλού θεατή. 

Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν!!!

Ποτάμι: Η επικίνδυνη γραφικότητα του κ. Υπουργού 

"Ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα", αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωση του και προσθέτει:

"Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός".

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στους επικριτές

Να καταλάβουν όλοι ότι «η περίοδος πολιτικής ασυλίας στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής με τα συμφέροντα και των κομματικών επιρροών, τελειώνει οριστικά», ζητούν Ξανθός και Πολάκης.

Ειδικότερα, σε δελτίο Τύπου αναφέρουν τα εξής:

«Τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε χθες βράδυ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι οι παρακάτω:

  1. Το γεγονός ότι το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προέβη ως όφειλε και παρά τις ρητές προς τούτο εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στις ενδεδειγμένες από το νόμο ενέργειες σε ό,τι αφορά τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος εξακολουθεί να υπηρετεί στη θέση του ενώ:
    α) έχει αμετακλήτως παραπεμφθεί για  κακουργηματική απάτη σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και  έχει σαφείς ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για την παράνομη διάθεση χρηματικών ποσών για διαφημιστικές καμπάνιες σε ΜΜΕ,
    β) εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο οικονομικής διαφθοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013 που αποκαλύφθηκε με έλεγχο του ΣΕΥΥΠ και για το οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε και εναντίον του ποινική δίωξη για απιστία σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και
    γ) παρεμποδίζει συστηματικά τη συνέχεια του διαχειριστικού ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ από το ΣΕΥΥΠ.
  2. Η ανοχή του ΔΣ στην άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διενέργεια ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και συγκεκριμένα στη μη χορήγηση στοιχείων και εγγράφων για τον έλεγχο της ταμειακής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ παρελθόντων ετών, τα οποία έχουν ζητηθεί επανειλημμένως από το ΣΕΥΥΠ.
  3. Η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ όσον αφορά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με στόχο τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το άνοιγμα νέων κλινών. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη διαπιστωθείσα σωρεία παρατυπιών στη μοριοδότηση 88 υποψηφίων γιατρών και εν τις συνεχεία  διαβεβαιώσεις του ΔΣ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση και με διαφάνεια ολοκλήρωση του διαγωνισμού από την επιτροπή αξιολόγησης, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις αλλά αμφισβητήθηκε ευθέως η ανάγκη εφαρμογής κριτηρίων ΑΣΕΠ στην προκήρυξη. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας, ακριβώς επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει παρελθόν αδιαφανών  προσλήψεων και πελατειακών μηχανισμών, απαίτησε ο διαγωνισμός να γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η περίοδος πολιτικής ασυλίας στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, των πελατειακών σχέσεων , της συναλλαγής με τα συμφέροντα και των κομματικών επιρροών, τελειώνει οριστικά.

Όσοι εγκαλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις ενέργειές του, στην ουσία προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε αυτό το  ανυπόληπτο καθεστώς με το οποίο έχει αρχίσει συστηματικά να ασχολείται η Δικαιοσύνη».