X

Ο Πολάκης “καρατόμησε” τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Έδιωξε τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο και τον αντικατέστησε με τον ιδρυτή των Ελλήνων “Γιατρών του Κόσμου”.

Ant1news


Δεν περίμενε ο Παύλος Πολάκης έως την Τρίτη του Πάσχα οπότε έληγε το «τελεσίγραφο» προς τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.    

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε στην παύση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου και την αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ

Το Υπουργείο Υγείας στη σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου, στον οποίο καταλογίζει ότι «με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του δ.σ.) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους».

Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζεται ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων “Γιατρών του Κόσμου” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Ο κ. Ρόζενμπεργκ από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών “Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”.

Της “καρατόμησης” Γιαννόπουλου είχε προηγηθεί δήλωση του Παύλου Πολάκη πως «θα περιμένουμε τις παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ ως την Τρίτη του Πάσχα κι αν δεν παραιτηθούν θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία αντικατάστασής τους» .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, μιλώντας στο Βήμα FM, είχε επαναλάβει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο του κ. Πολάκη, άκομψο πολιτικά, ενώ αποκάλυψε ότι έμαθε μέσω facebook το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο η παρέμβαση του κ. Πολάκη στο διαγωνισμό δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νομιμότητας.

«Αυτός ήταν και ο λόγος προφανώς ότι η πολιτική ηγεσία θέλει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου», σημείωσε ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος , ο οποίος είχε, ήδη,  ξεκαθαρίσει ότι τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παραιτούνται, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο να νομοθετήσει σχετικά.