X

Κουρουμπλής: Απλή αναλογική οι 270 έδρες

Έτοιμος είναι ο εκλογικός νόμος, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ant1news

«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως ο εκλογικός νόμος είναι έτοιμος και ότι η Κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα έρθει στη Βουλή.

Υποστήριξε ότι δεν αισθάνθηκε κανένα “άδειασμα” ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, ούτε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. «Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι “άδειασμα”, διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η πολιτική γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί».