X

Οδικό χάρτη στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν Τσίπρας – Βαλς

Την αμοιβαία εκτίμησή τους εξέφρασαν ο Γάλλος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη Γαλλία», είπε ο Βαλς.

Ant1news

Την κοινή εκτίμησή τους ότι «μια δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα έχει περάσει και πλέον ανοίγει ο δρόμος για μια περίοδο ανάπτυξης» εξέφρασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανουέλ Βαλς, κατά τη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτές τις κοινές αξίες και την κοινή πορεία συνεχίζουμε και σήμερα. Η κυβέρνηση της Γαλλίας στάθηκε στην δίπλα μας όταν η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός την χρειάζονταν, πέρυσι το καλοκαίρι», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, απευθύνομενος στον Γάλλο ομόλογό του, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες και συμπλήρωσε ότι, «αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε’.

«Η παρουσία σας σήμερα σηματοδοτεί την αταλάντευτη στήριξη της κοινής πορείας. Η Ελλάδα πλέον γυρίζει σελίδα μπορεί να έχει περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι, «η στήριξή σας αυτή την εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε το προηγούμενο διάστημα».

 

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι, η επίσκεψή του είναι ένδειξη φιλίας προς την Ελλάδα. «Στηρίξαμε τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι, «έχουμε ανάγκη την Ελλάδα. Ελπίζω ότι έρχεται μια περίοδος ανάπτυξης ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες».

 

«Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα στο προσφυγικό. Μπορείτε να υπολογίσετε σε εμάς, οι δυο χώρες προχωρούν μαζί σε πολλούς τομείς. Η επίσκεψή μου φέρνει την σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας», σημείωσε ο Μ.Βαλς, υπογραμμίζοντας ότι, «όπως και την περασμένη χρονιά, έτσι και στο μέλλον, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη Γαλλία».