X

Ο Τσίπρας παίζει… μπάσκετ με τον Γκάλη στο Μαξίμου! (βίντεο)

Τι ρώτησε τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ ο πρωθυπουργός. Τον Νίκο Γκάλη συνόδευαν η γυναίκα του και η κόρη του. "Παρών" και ο Σταύρος Κοντονής.

Ant1news

Τον  θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Νίκος Γκάλης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και την κόρη του, προκειμένου να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό για την μετονομασία του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ που θα λάβει το όνομα του.

"Παρών" στην συνάντηση ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος άλλωστε έχει προτείνει την αλλαγή του ονόματος του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε "Νίκος Γκάλης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρώην μπασκετμπολίστα του Άρη και του Παναθηναϊκού, πώς μπορούσε να σταθεί στον αέρα.

 

"Προσπαθούσαμε, όλα τα παιδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πως το κάνατε;", του είπε, με τον Νίκο Γκάλη να απαντά γελώντας: "Το έκανα, αλλά δεν ξέρω πως".

O κ. Τσίπρας φαίνεται ότι απόλαυσε τη συνάντηση, ζητώντας μάλιστα από τον Νίκο Γκάλη να του υπογράψει μια μπάλα μπάσκετ.

 

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδωση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», σημειώνοντας ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνειας».

 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη πρσοφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων». Ο Νίκος Γκάλης χαρακτήρισε για πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την Πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.