X

Οργή Καμμένου για το στρατόπεδο στην Καλαμάτα

Εντολή να γίνει έλεγχος σε όλα τα "ρουσφέτια" που ζητήθηκαν και από ποιους έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που επανέλαβε οτι το στρατόπεδο δεν κλείνει.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

«Άστραψε και  βρόντηξε» για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για την υπόθεση του στρατοπέδου της Καλαμάτας, το οποίο δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ήθελαν να βάζει λουκέτο.

Στη σημερινή συνάντησή του, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, ο κ.Καμμένος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι το περιεχόμενό τους αναπαράγει και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.  Όπως αναφέρεται δηκτικά στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για: "...δημοσιεύματα στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και παραπληροφόρησης τις οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνει και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με επίσημο έγγραφό του." 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επανέλαβε ότι όπως ενημερώθηκαν και οι Βουλευτές του νομού που επικοινώνησαν μαζί του, ισχύουν οι δηλώσεις του στις οποίες είχε προβεί τον Μάρτιο του 2015. Όπως είχε εξαγγείλει η  Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης 120 ΠΕΑ, θα εξελιχθεί σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Υπογράμμισε ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου, ανακοίνωση, που όπως καυστικά αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγινε: "...από ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, πρώην ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων και έγινε αναπαραγωγή  στον τοπικό τύπο.  

Υπενθύμισε ωστόσο ότι ισχύει και το σκέλος εκείνης της δημόσιας τοποθέτησής του, σύμφωνα με την οποία "...δεν μπορεί η πληρότητα του στρατοπέδου να αγγίζει το 400% όταν οι ακριτικές μονάδες είναι υποστελεχωμένες."  Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή να ερευνηθούν τα "αιτήματα" που υπεβλήθησαν στο παρελθόν από αρχές και παράγοντες για εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν μάλιστα σε αυστηρό τόνο: "Είναι ξεκάθαρο ότι τα ρουσφέτια τελείωσαν. Όλοι οι Έλληνες πολίτες υπηρετούν ισότιμα."