X

Βούτσης: Έως 20 Ιουλίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου

Αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. 

Ο Νίκος Βούτσης περιγράφοντας τι θα προβλέπει ο νέος νόμος, μίλησε για απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους. Είπε επίσης ότι θα παραμείνει το όριο εισαγωγής στη Βουλή στο 3% και θα νομοθετηθεί η ψήφος στα 17. 

Ερωτηθείς για τις διαφωνίες εντός του  ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών».

Μιλώντας για την αύξηση της φορολογίας, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξεις και μισθοί, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί στο 2%, από 3,5% για το 2018.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων και παραδέχθηκε ότι κάποια από μέτρα είναι άδικα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει ορισμένα από αυτά.