X

Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο διοικητής της ΕΥΠ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ant1news

Οι εξελίξεις στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απουσίαζε στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ.

Εν τω μεταξύ, τριήμερη αναβολή ζήτησαν και πήραν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που πέρασαν σήμερα στο Αυτόφωρο. Οι κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, είχαν καταθέσει προηγουμένως αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Μέσω των συνηγόρων τους, εκφράζουν φόβους για τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους, γι’αυτό και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία, η οποία ζητά επίμονα την έκδοσή τους. 

Σε συνομιλία που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, αργά το βράδυ του Σαββάτου με τον Αλέξη Τσίπρα συζητώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.