X

Η απάντηση του Μαξίμου για το ταξίδι Τσίπρα στην Πάρο

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για το ταξίδι του Πρωθυπουργού με μεγάλη συνοδεία και υπέρογκα έξοδα στην Πάρο. Επιθετική απάντηση στην ΝΔ.

Ant1news

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου στην Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το κόστος και το μέγεθος της συνοδείας του Πρωθυπουργού στο αυριανό του ταξίδι στην Πάρο, για τα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Βούτσης, αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, σημείωναν χθες ότι, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Πάρο συνοδεία 54 ατόμων, με έξοδα του Δημοσίου, αποδίδοντας και τον επείγοντα χαρακτήρα της τροπολογίας που πέρασε σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για απεριόριστο όριο κρατικών δαπανών στη συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των Υπουργών Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών στα ταξίδια τους.

Η απάντηση από το Μαξίμου ήρθε σήμερα και καλεί του κκ Γεωργιάδη και Κουμουτσάκο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι θα ταξιδέψει με μικρή αποστολή και με χορηγία της Aegean.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν έξι άτομα της προσωπικής του ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου.

Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean. 

Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα.

ΝΔ: Λυπόμαστε που χαλάσαμε το τριήμερο στην Πάρο, σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε μόνιμες διακοπές

Συνέχεια στην κόντρα για το ζήτημα της τροπολογίας για τα έξοδα της συνοδείας, δίνει η Νέα Δημοκρατία, μετά από την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο!

 Ας μην ανησυχούν όμως.

 Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές.

Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν αισθάνονται την ανάγκη προστασίας των κορυφαίων θεσμών;

«Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε χθες στη Βουλή την Κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα ‘κρυφά’ στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για «χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου» για ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Γιάννης Κουτσούκος, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία εξαπολύει επίθεση στο Μαξίμου για την απάντηση που έδωσε μέσω ανακοίνωσης.

«Σήμερα που ‘βοά ο τόπος’, καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper έστω μιας διαρθρωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας;

Εμείς πάντως αυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση του Μαξίμου στο ΠΑΣΟΚ

Η μετάβαση του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αντιπροσωπίας στην Πάρο γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Aegean η οποία διοργανώνει αυθημερόν ειδική πτήση προς και από την Πάρο στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «καμία παραβίαση διάταξης δεν προκύπτει, λόγω της  μεταφοράς της κυβερνητικής αποστολής με την πτήση της Aegean, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση της εταιρείας, της οποίας τα εισιτήρια δωρίζονται σε βουλευτές ή μέλη της Κυβέρνησης, αλλά είναι μια εξαρχής ειδική πτήση ως μέρος της εκδήλωσης των εγκαινίων, που δεν συνιστά ούτε παροχή ούτε δώρο».

Πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν, ακόμα, ότι το ΠΑΣΟΚ συνηθισμένο σε δώρα και παροχές καλά θα κάνει να μην διαστρεβλώνει Κώδικες που ποτέ δεν σεβάστηκε.

«Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι για τη «άγονη γραμμή Αθήνα-Πάρος» οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δαπανούσαν 4,5 εκατ.  ευρώ το χρόνο σε επιδοτήσεις. Η νέα γραμμή Αθήνα-Πάρος δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.