X

Αποστάσεις Παρασκευόπουλου από Κυρίτση

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Τα σχόλιά του για Σακκά και Σεϊσίδη.

Ant1news

Δεν συμμερίζεται την άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις του περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» στους Σακκά και Σεϊσίδη, σημείωσε ότι, οι δύο προφυλακισμένοι αντιμετωπίζουν ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα.

«Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης», εξήγησε ο Υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 «Συμφωνώ όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας» συμπλήρωσε.

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις... Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας» σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

 Τέλος, σημείωσε ότι,  «με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές άξιες»,  είπε, προσθέτοντας ότι, «οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο».