X

Σειρά διεθνών επαφών ξεκινά ο Τσίπρας

Την Πέμπτη στο Παρίσι ο πρωθυπουργός και μετά τις 18/9 στη Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα στις 9/9 οι ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου. Αρχίζουν και τα “φροντιστήρια” Τσίπρα στους υπουργούς.

Ant1news

Σειρά διεθνών επαφών ξεκινά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτος σταθμός, η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών την Πέμπτη στο Παρίσι, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου η Αθήνα θα υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου.

Εξάλλου, συνάντηση Ρέντσι - Τσίπρα στην Αθήνα προαναγγέλλει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. «Ο Mατέο Ρέντσι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα και θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει στο άρθρο του ο ιδρυτής της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, Εουτζένιο Σκάλφαρι.

Στο επίκεντρο της Διάσκεψης θα βρεθεί το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης, η μείωση της ανεργίας και η έναρξη της συζήτησης για τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στη Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αρχίζουν τα “φροντιστήρια” Τσίπρα στους υπουργούς του

Καλοκαίρι και διακοπές τέλος για την κυβέρνηση, καθώς παρά την επικοινωνιακή παρέμβαση του Πρωθυπουργού, μέσα στον Αύγουστο, ότι το κυβερνητικό έργο δεν σταματά, οι περισσότεροι υπουργοί επιχείρησαν μια καλοκαιρινή απόδραση και επιστρέφουν στα καθήκοντα τους.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα τεθούν «επί τάπητος» όλα τα τρέχοντα ζητήματα και θα ζητηθεί από τους υπουργούς να μπουν άμεσα σε ρυθμούς πλήρης λειτουργίας, για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

Αυτό που αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός είναι ότι η αντικειμενικά δυσχερής κατάσταση δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί περαιτέρω με εικόνες δυσλειτουργίας, ασυνεννοησίας ή αντιπαλότητας μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.