X

Οι 4 προτάσεις Τσίπρα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε ως παρατηρητής στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι.

Ant1news


«Η Ευρώπη πορεύεται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε λάθος δρόμο. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου, που μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι αφύπνισης» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετα το πέρας της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, στο Παρίσι. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συμμετείχε στη συνάντηση ως παρατηρητής, διατύπωσε τέσσερις άξονες προτάσεων  :

- Να υπάρξει διπλασιασμός του πακέτου Γιούνκερ.
- Να δοθεί προτεραιότητα μεταφοράς πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
- Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.
- Να συσταθεί κοινό φόρουμ διαλόγου σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.



Αντικείμενο της συνάντησης στο Chateau de la Celle Saint–Cloud, ήταν η διαμόρφωση κοινής στάσης των σοσιαλιστών ηγετών της Ευρώπης ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στην Μπρατισλάβα, στις 16 Σεπτεμβρίου, για την μετά-Brexit εποχή.

 

 

 
Οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού θα συνεχιστούν στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν η Αθήνα θα υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου. Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στη Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ..

ΝΔ: ο Τσίπρας περιφέρει τις αυταπάτες του και στις συνόδους των Σοσιαλιστών

«Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις ένοχες αυταπάτες του και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τους οποίους παλαιότερα καθύβριζε», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

«Τη στιγμή που οδηγεί, με την υπερφορολόγηση και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η οικονομία, σε νέα αδιέξοδα τους πολίτες και τη χώρα, προσπαθεί να εμφανιστεί - δραπετεύοντας από την πραγματικότητα - ότι καταθέτει προτάσεις και για τη ... σωτηρία της Ευρώπης!», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας πως «με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του η ελληνική κοινωνία και η οικονομία βρίσκονται σε διαρκή κατήφορο».

«Το σίγουρο είναι ότι δεν τον πιστεύει πλέον κανείς. Άλλωστε ο ίδιος ομολόγησε το αδιέξοδο της πολιτικής και της στρατηγικής του», καταλήγει η Ν.Δ.