X

Δεκτή η παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη

Από το Μαξίμου γράφτηκε ο επίλογος στο  χρονικό μια προαναγγελθείσας παραίτησης.

Ant1news


Δεκτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση την οποία υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Την παραίτηση είχε προαναγγείλει, μέσω συνεντεύξεων, ο κ. Βουδούρης αποκαλύπτοντας πως υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία του με τον προϊστάμενο υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

«Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες» είπε ο Οδυσσέας Βουδούρης μιλώντας στον ρ/σταθμό Βήμα FM,  προσθέτοντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί Διοικητές.

«Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους Διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες  προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε μύθευμα και ψεύδος ότι πίεσε «να τοποθετηθεί Διευθύντρια Πρώτης Υποδοχής της επιλογής μου».

ΝΔ: η κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής ανεπάρκειας

«Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και τα όσα  οδήγησαν σε αυτήν, επιβεβαιώνουν την αδυναμία της Κυβέρνησης να εργασθεί με στοιχειώδη συντονισμό και αποτελεσματικότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό» τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Με λίγα λόγια, η παραίτηση Βουδούρη είναι η κορυφή του παγόβουνου της Κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση ενός ακόμα, πολύ σοβαρού για τη χώρα ζητήματος», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος. 

Δημοκρατική Συμπαράταξη: ο Βουδούρης "έσπασε τον όρκο σιωπής".

«Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση Βουδούρη όπως ήταν αναμενόμενο. Του χρεώνεται ότι "έσπασε τον όρκο σιωπής". Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η σιωπή είναι χρυσός. Ο κ. Βουδούρης είναι ελεύθερος πλέον να συνεχίσει την πολιτική του περιπλάνηση» σχολίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.