X

Μαξίμου: η “συμφωνία αλήθειας” της ΝΔ είναι εκδήλωση πολιτικής απελπισίας

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί για θολές θέσεις σε μια σειρά θεμάτων.

Ant1news

 

«Αυτό που η ΝΔ ονομάζει «συμφωνία αλήθειας» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και πολιτικής απελπισίας» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, επιτιθέμενο στην ΝΔ, καθώς όπως αναφέρει «τις τελευταίες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία έχει κληθεί να δώσει απατήσεις σε μια σειρά από θέματα – και φυσικά έχει σιωπήσει εκκωφαντικά», παραθέτοντας μια σειρά ζητημάτων, που μεταξύ άλλων αφορούν την εξυπηρέτηση των κομματικών δανείων, αλλά και τοποθετήσεις συγκεκριμένων στελεχών. 

Το Μαξίμου υπογραμμίζει ότι «η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ εξαντλείται μόνο σε εξαγγελίες «μεταρρυθμίσεων», με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι η ελληνική κοινωνία θα υποστεί όλα όσα έχει αποφύγει με την διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης», κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «απελπισμένη προσπάθεια στήριξης της πιο σκληρής πτέρυγας των δανειστών, σε βάρος της χώρας και του λαού», με στόχο «να εμφανίσει την σημερινή κυβέρνηση υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή που ο τόπος υπέστη με την συνέργεια του παλιού πολιτικού κατεστημένου από το 2010». 

«Μόνο υπονομεύοντας την διαπραγμάτευση ελπίζει η ΝΔ να αντλήσει κάποιο πολιτικό κέρδος» αναφέρει το Μαξίμου και συμπληρώνει ότι «η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δίνει υπέρτατο αγώνα για την στήριξη κάθε θύλακα διαπλοκής που στήθηκε από το παλιό καθεστώς, όπως, για παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ». 

Σχετικά με την εκκρεμότητα για την σύσταση του ΕΣΡ και τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο, το Μαξίμου επισημαίνει ότι «η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ περιορίζεται σε έναν αγώνα θεσμικών πολιτικών εκβιασμών, προκειμένου να μην ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το οποίο, στελέχη της ΝΔ παραδέχονται ότι κακώς δεν ρυθμίστηκε τα τελευταία 27 χρόνια, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ δεν ρυθμίστηκε». 

Τέλος, το Μαξίμου παραθέτει μια σειρά εκφράσεων από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την διαπλοκή, όπως «λασπολογία, χυδαίος λαϊκισμός, αθλιότητες, αδίστακτος λαϊκιστής, εξαπάτησε τους Έλληνες, ιδεοληψία, ανικανότητα, υπόνομος του κομματικού μηχανισμού, αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, κατάντημα, πολιτικός εκφυλισμός, άθλια σκευωρία, θράσος, θα έπρεπε να ντρέπεστε, ακατάσχετη φλυαρία, χυδαιότητα, ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, δεν έχετε ιδέα για το τι μιλάτε», για να καταλήξει «όσο εσείς κατεβάζετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω»!».   

Όπως τονίζεται από τις κυβερνητικές πηγές οι εκφράσεις αυτές ειπώθηκαν καθώς ο κ. Μητσοτάκης αδυνατούσε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα της διαπλοκής, καταλήγοντας ότι «αυτό που η ΝΔ ονομάζει «συμφωνία αλήθειας» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και πολιτικής απελπισίας. Ο λαός κρίνει».