X

Τζανακόπουλος στον ΑΝΤ1: απαραίτητη η τροπολογία Παππά για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου

Τι είπε, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, για το ΕΣΡ, το ΣτΕ και την διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή.

Ant1news

 

Σχολιάζοντας το νέο «ναυάγιο» για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη, έκανε λόγο για «διαρκές μπλόκο που μπαίνει από την ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή, λειτουργώντας ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών, στην αρχή όλων και εν συνεχεία όσων δεν πήραν άδεια, εκφράζει συγκεκριμένες θέσεις υπέρ της διαπλοκής».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση προτίθεται, μετά τις εξελίξεις αυτές, να επανακαταθέσει την «Τροπολογία Παππά», που προβλέπει «μαύρο» εντός 5 ημερών από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ για τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο βήμα η τροπολογία, για να συνεχιστεί η προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου», λέγοντας πάντως ότι «θα επιδιώξουμε συναινέσεις και στόχος είναι να βρεθεί μια λύση στην οποία θα συμφωνούν όλοι».

«Δεν είναι δυνατόν στο νέο τηλεοπτικό τοπίο να μπορούν να εκπέμπουν κανάλια χωρίς άδεια, όπως συνέβαινε επί 27 χρόνια. Όποιος τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει άδεια, δεν θα εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια μέσω του δημόσιου φάσματος συχνοτήτων», ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τους πολίτες «να αναλογιστούν για ποιον λόγο δεν «προχώρησαν» οι προηγούμενες φορές που επιχειρήθηκε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο στο παρελθόν».

Για την απόφαση του ΣτΕ

Ήταν απόφαση που αφορούσε το παραδεκτό των προσφυγών και όχι την ουσία τους, είπε ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Δεν έχουμε κείμενο της απόφασης, δεν υπάρχει άλλο σχόλιο από μέρους μας επ΄ αυτής. Αυτήν την ώρα πάντως δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να προβάλλει εμπόδιο στην διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, δείχνοντας έτσι την βούληση της Κυβέρνησης να επαναφέρει – άμεσα - την τροπολογία Παππά.

 

«Αυτοί οι οποίοι διαρκώς παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, που χθες πανηγύριζαν για την απόφαση του ΣτΕ, η οποία ήταν μια δικονομικής φύσης απόφαση, αν είναι παραδεκτές ή μη οι προσφυγές.Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση «έχει δύο εντολές: να βγάλει την κοινωνία όρθια από την κρίση και να δώσει μάχη κατά της διαπλοκής».

Για τα διαρροή προσωπικών δεδομένων του δικαστή

«Ο ιδιωτικός βίος οποιουδήποτε είναι απολύτως απαραβίαστος και οφείλει να προστατευτεί. Αυτή είναι βασική αρχή και της Κυβέρνησης», είπε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για τα πρωτοσέλιδα με τα προσωπικά δεδομένα ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ.

Για την υπόθεση, για την οποία υπάρχει διπλή παρέμβαση στις αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα «συνομωσιολογικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το Βήμα, το οποίο ανέδειξε το όλο ζήτημα στην κορυφή της επικαιρότητας, ενώ την Δευτέρα υπήρξε ερώτηση στην Βουλή για την ανάδειξη των δικαστικών. Υπάρχουν δηλαδή δύο διαφορετικά θέματα, για τα οποία ο Υπ. Δικαιοσύνης έπραξε τα αυτονόητα και όσα όφειλε, να ζητήσει να διερευνηθεί αν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατά πόσον υπάρχει «θέμα» με την ανάδειξη των δικαστικών».

 

Χωρίς να σχολιάσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το όνομα του δικαστικού ανεγράφη πρώτη φορά από την εφημερίδα Αυγή, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου είπε ότι «η δημοσιοποίηση του ονόματος έγινε την Δευτέρα, από βουλευτή που κατέθεσε την ερώτηση στην Βουλή. Αυτός γνωστοποίησε το όνομα σε δύο ΜΜΕ και από εκεί το όνομα αναπαράχθηκε».