X

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Γεροβασίλη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για ανασχηματισμό με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών. Στα σκαριά αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

Ant1news

Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών», ενώ στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

«Η κυβέρνηση θα αναδομηθεί» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη αποφεύγοντας να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία. Προσδιόρισε ωστόσο τον ανασχηματισμό μετά εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που θα συνυπολογίσει ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αλλά το πότε θα γίνει δεν θα το πω εγώ», σημείωσε. 

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την αξιολόγηση και την απομείωση του χρέους, υπογράμμισε ότι, ήδη από τον Μάιο, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Αναφερόμενη στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση τρέχει ταχύτατα για την επιτυχή ολοκλήρωση της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να πάμε παρακάτω όπως έχει συμφωνηθεί τον Μάιο, ενώ επανέλαβε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι πως εάν δεν απομειωθεί το χρέος κανένα πρόγραμμα δεν θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.