X

Πολιτική Γραμματεία με “άρωμα” ανασχηματισμού

Οι Υπουργοί που έμειναν εκτός Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «προάγγελος» του νέου κυβερνητικού σχήματος; Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν, ποιοι «παίζονται».

Ant1news

Με κυβερνητικό «άρωμα» σχηματίστηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της οποίας έμειναν δύο σημαίνοντα πρόσωπα της παρούσας κυβέρνησης, με την κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού να εκλαμβάνεται ως προμήνυμα για το νέο κυβερνητικό σχήμα. H πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου θα γίνει σήμερα στις 18:30.

Εκτός Πολιτικού Συμβουλίου και Πολιτικής Γραμματείας έμειναν οι Όλγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς, παρά το ότι τα ονόματά τους περιέχονταν στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Αντί αυτών εξελέχθησαν οι Τασία Χριστοδουλοπούλου και η Φωτεινή Βάκη.

Οι Πάνος Σκουρλέτης και Θοδωρής Δρίτσας ήταν οι δύο που έμειναν εκτός Πολιτικής Γραμματείας, με κανέναν από τους δύο να μην περιλαμβάνεται στην πρόταση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παρά το ότι προτάθηκε από μέλος της ΚΠΕ, αρνήθηκε ο ίδιος να είναι υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο, το νέο όργανο που προέκυψε από το "σπάσιμο" της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Π.Σκουρλέτης απέφυγε τη συνάντηση με τους δανειστές την περασμένη Παρασκευή, δηλώνοντας ασθένεια, κάτι που τόσο από το Μαξίμου, όσο και από τους δανειστές εξελήφθη ως «διπλωματική» κίνηση.

Μιλώντας στην Real News δήλωσε ξεκάθαρα ότι, «δεν είναι πρόθυμος να υπηρετήσει τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων του προγράμματος Σαμαρά- Βενιζέλου, που είναι εκτός της συμφωνίας που υπογράψαμε», διευκρινίζοντας ότι, αναφέρεται «στην καταστροφική και αδιέξοδη πρόταση του 17%» και επιβεβαιώνοντας τα σενάρια  που κυκλοφορούσαν και αφορούσαν στο πρόσωπό του.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε η «ομπρέλα» που άνοιξε ο Πρωθυπουργός στον Νίκο Παππά, όταν κατά την ομιλία του στην ΚΕ τόνισε πως η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες «δεν είναι μάχη ενός υπουργού, είναι μάχη μιας παράταξης και θα τη δώσουμε όλοι μαζί».

Προετοίμασε, παράλληλα, την κοινή γνώμη για την επομένη της απόφασης του ΣτΕ, υπογραμμίζοντας ότι όποια απόφαση κι αν λάβει το ΣτΕ θα είναι σεβαστή από την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, εμφανίστηκε αποφασισμένος να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη που έχει χαράξει για γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της υλοποίησης των αποφάσεων του Eurogroup για το χρέος, ώστε να μπει η χώρα στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ.