X

“Γράφει - σβήνει” ο Τσίπρας για τον ανασχηματισμό

Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να λύσει το γρίφο του ανασχηματισμού ο οποίος δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου.

Ant1news

Θέμα 24ωρων είναι πλέον ο ανασχηματισμός με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα, πριν ανακοινώσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πρωθυπουργός είχε χθες το απόγευμα μυστική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πάνο Σκουρλέτη, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους, μετά την άρνηση του Υπουργού Ενέργειας να μετακομίσει στη θέση του γραμματέα του κόμματος, τον αποκλεισμό του από την Πολιτική Γραμματεία και την προειδοποίηση του ότι δεν θα δεχτεί να σπάσει στα δυο το Υπουργείο του και να μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

Η συνάντηση φαίνεται πως έγινε σε καλό κλίμα και λίγο αργότερα ο Πάνος Σκουρλέτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι  απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη δράση της κυβέρνησης και του κόμματος είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για εμας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα» καταλήγει στην δήλωση του ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή κυβερνητική πηγή επεσήμαινε ότι «τερματίζεται,  η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού».

Και ενώ στο Μαξίμου έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση του ΣτΕ που θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Πρωθυπουργός σβήνει και γράφει, επιχειρώντας να λύσει το γρίφο του ανασχηματισμού ο οποίος δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αν και πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι θα είναι δομικός με αλλαγές στα υπουργεία και στις αρμοδιότητες, θα υπάρξουν εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες, ενώ θα αξιοποιηθούν και οι «σαραντάρηδες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ανέφερε ότι «δεν είμαι της άποψης ότι τα προβλήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς».

«Είναι λογικό να δηλώνουν τις προθέσεις τους (Φίλης και Σκουρλέτης), είναι απόλυτα θεμιτό για έναν υπουργό να λέει “εγώ θέλω να μείνω ή να φύγω”» είπε ο κ. Κυρίτσης και εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο Υπουργοί πρέπει να μείνουν στη θέση τους.