X

Βούτσης: μας κάνει εντύπωση η ευθυγράμμιση του ΣτΕ με μια σαφή πολιτική θέση

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Ant1news

«Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση», δήλωσε λίγες ώρες μετά την απόφαση  του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και πυροδότησε κύμα αντιδράσεων και εξελίξεων ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης ερωτηθείς από τον ΣΚΑΪ να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, είπε ότι, «δεν είναι υβριστική η δήλωσή της γιατί αναφερόταν σε μια διαδρομή της περασμένης πενταετίας». «Ξέρετε ότι η συνέχεια δεν είναι μόνο του κράτους αλλά και της εξουσίας» συμπλήρωσε ο Νίκος Βούτσης.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα για τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι, θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού δημοσιευτεί η απόφαση και κατατεθεί η όποια νομοθετική πρωτοβουλία αναλάβει η κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε «ενδιάμεση λύση» τη διάταξη που προαναγγέλθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο και τον Υπουργό Επικρατείας, σημειώνοντας πως  «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτή η άποψη της κυβέρνησης ειδικά για το θέμα του αριθμού των αδειών».

Για το θέμα που προέκυψε με την τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα έπεφτε «μαύρο» σε όσους σταθμούς δεν πήραν άδεια, η οποία αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα, σχολίασε ότι,  «προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε συλλογικά, θα έπρεπε να περιμένει αυτή η τροπολογία και να είναι διαφορετική και το αναγνώρισε και ο κ. Παππάς».

Τέλος, ερωτηθείς αν ήταν «σοφό» εκ μέρους της κυβέρνησης να ανοίξει τόσα μέτωπα στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε, «δεν ξέρω αν ήταν σοφή η επιλογή να στήσει καβγά για τις άδειες αλλά ήταν θέση της κυβέρνησης να προσπαθήσει να κάνει αυτό που έκανε σε ένα θέμα που όποιος πήγε να ασχοληθεί με αυτό κάηκε».