X

Παππάς: Δεν καταργείται ο νόμος, θα τον εφαρμόσει το ΕΣΡ

Επιμένει στο όρο “αναστολή” αντί για “κατάργηση” του νόμου η Κυβέρνηση ενώ τονίζει πως έχουν γίνει βήματα από την Κυβέρνηση για να βρεθεί λύση.

Ant1news

Ο νόμος Παππά δεν "πέφτει", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, και πρόσθεσε ότι «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339» για την αδειοδότηση. «Ο νόμος μένει ολόκληρος όπως είχε ψηφιστεί και το μόνο που αλλάζει είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’ του ΕΣΡ γίνεται ‘σύμφωνη’ γνώμη» διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η κυβέρνηση επιμένει στον όρο «αναστολή» αντί για «κατάργηση» του νόμου.

Ακόμη, τόνισε πως με την απόφαση του ΣτΕ «μπήκε ένα προσωρινό φρένο» αλλά, όπως είπε, η διαδικασία που ακολουθήθηκε «έχει ρυμουλκήσει όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής»

«Είμαστε σταθεροί στη γραμμή ότι το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί. Δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να εκδοθούν άδειες. Θέλω να το θεωρήσω αυτό ως ένα κέρδος συνολικά για την ελληνική πολιτική», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα για την επίτευξη συναίνεσης, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Όπως υποστήριξε πως τυχόν άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει θα έχει τεράστιο κόστος για την ίδια. «Θα είναι πολύ αρνητικό γεγονός. Θα είναι μία ακραία έκφραση μιας προσπάθειας αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής από τη Ν.Δ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, είπε ότι περιμένει την επίσημη τοποθέτηση της  Ν.Δ. στη Διάσκεψη των Προέδρων και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ «σημαίνει ότι κάνει ένα βήμα πίσω». Υπογράμμισε πάντως ότι η Ν.Δ. «δεν μπορεί να διεκδικεί να συγκυβερνήσει δια της αποστασιοποίησης» στο να συμβάλλει στη λύση.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του  για το γεγονός ότι «έχει διαμορφωθεί μια λογική συναινέσεων» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, χαρακτηρίζοντας «θετική έκπληξη» τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Ποτάμι: Ο κ. Παππάς επιμένει στον ρόλο του υπουργού-καναλάρχη 

Σε σχόλιο του, με αφορμή την συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει «ο κ. Παππάς σαν κακομαθημένο παιδί προσπαθεί να επιβάλλει τη λύση των τεσσάρων καναλιών. Ήλπιζα ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ και τις αντιδράσεις στην κοινωνία ακόμη και στο κόμμα του, θα είχε βάλει μυαλό. Όμως επιμένει στο ρόλο του υπουργού καναλάρχη. Εμείς από την αρχή έχουμε πει «περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία». Εάν επιμείνουν στις απολυταρχικές τους απόψεις θα τινάξουν τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ στον αέρα».