X

Θέμα χρόνου ο ανασχηματισμός

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνήλθε εκτάκτως στο Μαξίμου. Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος ακόμα και την Παρασκευή!

Ant1news

Το αλαλούμ με τις τηλεοπτικές άδειες πήγε πίσω τον ανασχηματισμό, ωστόσο στο Μαξίμου οι διεργασίες είναι πυρετώδεις.

Αργά το βράδυ συνεδρίασε στο Μαξίμου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο φαίνεται ότι έγινε αναφορά και στο ζήτημα της αλλαγής κυβερνητικού σχήματος.

Φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του και έτσι δεν αποκλείεται ακόμα και αύριο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Άλλωστε, από τη στιγμή που ψηφίστηκαν οι τροπολογίες Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσα «φως» για τη συγκρότηση ΕΣΡ (τουλάχιστον όχι πριν τη Δευτέρα, ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής), η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να θελήσει να αλλάξει το κλίμα, ανακοινώνοντας νέα πρόσωπα, νέα υπουργεία αλλά και νέες αρμοδιότητες.

Έτσι, φουντώνουν τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό ακόμα και την Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις του κ. Τσίπρα για τις αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να αποκαλυφθούν το πολύ μέχρι την Τρίτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με προεδρικά διατάγματα που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας προ ημερών, αναμένεται να ορκιστούν πέντε νέοι υπουργοί, με το υπουργικό συμβούλιο να είναι διευρυμένο.