X

Ανασχηματισμός: ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που αναμένεται να γίνει σήμερα. Ποιοι υπουργοί κρατούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ant1news

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά τις απαραίτητες διεργασίες στις οποίες προχώρησε ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν παραθέσει δείπνο στους άραβες επισήμους και στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Ευρω-αραβική Σύνοδο.

Από το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο, είχαν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες, στο περιθώριο των συναντήσεων και των δημόσιων εμφανίσεων του Πρωθυπουργού.

Τηλεφωνήματα σε νυν και μέλλοντες Υπουργούς δεν έχουν γίνει, ούτε όμως και επίσημες ανακοινώσεις μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι τηλεφωνικές επαφές εκτιμάται ότι θα γίνουν σήμερα, αν και εφόσον ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος για να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θα φέρει δομικές αλλαγές και νέα υπουργεία. Αν ο ανασχηματισμός δεν γίνει σήμερα, θα γίνει το Σάββατο.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Ευκλείδη Τσαλώτο, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο να παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ εκτός υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένεται να βρεθεί ο Πάνος Σκουρλέτης. Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται πως αντικαθίσταται από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, με την νυν Κυβερνητική Εκπρόσωπο να αναλαμβάνει υπουργική θέση.

Σε υπουργική καρέκλα φαίνεται πως θα καθίσει και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ... πόντους κερδίζει ο Νίκος Φίλης.

Αναβαθμισμένη αναμένεται να είναι η θέση του Αλέξη Χαρίτση στο νέο κυβερνητικό σχήματα, ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και ο Γιώργος Τσίπρας σε υπουργική θέση, με το όνομά του να παραμένει το βασικό εμπόδιό του.