X

Τσίπρας προς νεαρούς Υπουργούς: προχωρήστε με θάρρος

Συνάντηση με τους νεότερους ηλικιακά Υπουργούς είχε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Τα μηνύματα που τους έστειλε.

Ant1news

Συνάντηση με τα νεότερα, ηλικιακά μέλη της κυβέρνησης είχε αμέσως μετά την ορκωμοσία της ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προηγουμένως είχε υπογραμμίσει ότι, είναι απαραίτητες οι αλλαγές για να βγούμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης.

Οι νεότεροι της κυβέρνησης συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα άμεσα καθήκοντά τόσο της νέας κυβέρνησης, όσο και για τις αρμοδιότητές τους.

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς και τους αναπληρωτές Υπουργούς.

Οι νεότεροι της κυβέρνησης δεν ήταν όλοι νεοεισερχόμενοι, καθώς, ο  Αλέξανδρος Χαρίτσης διατήρησε το χαρτοφυλάκιό του, ως αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ.

 

Από την άλλη, ο Νίκος Παππάς, από Υπουργός Επικρατείας μεταπήδησε στο νεοσυσταθέν υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

 

Η Έφη Αχτσιόγλου, η νέα Υπουργός Εργασίας, ήταν διευθύντρια του γραφείου του τέως Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού από τον Ιανουάριο του 2015.

 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι που ανέλαβε Υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Γιώργος Λιάκος ήταν μέχρι πρότινος ο προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού.