X

Δρίτσας: η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια

Ακόμη μια αποχώρηση με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατά την παράδοση του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ant1news

Κάθε άλλο παρά ανώδυνες ήταν ορισμένες από τις αντικαταστάσεις υπουργών, αφού οι παραδόσεις των χαρτοφυλακίων τους έγιναν εν μέσω αιχμών για τις επιλογές του Πρωθυπουργού.

Μετά τον Νίκο Φίλη, ήταν η σειρά του Θόδωρου Δρίτσα, ο οποίος παραδίδοντας το Υπουργείο Ναυτιλίας στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είπε «η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια. Αν και ήξερα ότι θα ερχόταν η τελευταία στιγμή, κανείς δεν είναι αιώνιος» 

Ο τέως Υπ. Ναυτιλίας συνέχισε λέγοντας «αντιμετώπισα κρίσιμα ζητήματα, προτίμησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και καμία δημοσιότητα. Ο μεγάλος μου εχθρός είναι ο χρόνος που έχει μόνο ένα 24ωρο τη μέρα και ο μεγαλύτερος σύμμαχος εσείς οι συνεργάτες μου. Το να υπηρετείς το Υπουργείο σημαίνει ότι δεν έχεις καμία προσωπική ζωή, ελεύθερο χρόνο, κομματική δράση».

 

Απευθυνόμενος στην νέα ηγεσία του ΥΕΝ, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό, είπε «αυτό το Υπουργείο πρέπει να το παντρευτείτε με ενα άτυπο σύμφωνο συμβίωσης».

Κουρουμπλής: η πατρίδα βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία και από δικά μας λάθη

«Πού να το φανταστώ ότι όταν γινόμουν Ολυμπιακός, ότι θα γινόμουν Υπουργός σε ένα Υπουργείο που έχει την βάση του στον Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι μια ιδέα μέσα στους αιώνες», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραλαμβάνοντας το πηδάλιο του ΥΕΝ. 

 

Κάνοντας και αυτοκριτική, ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε «η πατρίδα μας βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία, και από λάθη δικά μας και από επιλογές που εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα. Υπάρχει διαφυγή; Με κατηγορηματικό τρόπο, χωρίς να κατέχω την μοναδική αλήθεια. Πιστεύω στο DNA του λαού μας, υπάρχουν ισχυρά  κοιτάσματα και αποθέματα που μπορούν να βγάλουν την πατρίδα από αυτή την δίνη. Χρειάζεται ένας δημοκρατικός πατριωτισμός».

ΝΔ: Ανακύκλωση “φθαρμένων υλικών” ο ανασχηματισμός 

«Μετά από δύο χρόνια απραξίας στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, κωλυσιεργίας στις ιδιωτικοποιήσεις και ιδεοληπτικής ανικανότητας στη διοίκηση, ο κ. Δρίτσας παρέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού, που είναι ο ορισμός της ανακύκλωσης “φθαρμένων υλικών”. Καμία Κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να φέρει τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, Σίμος Κεδίκογλου.