X

Τσίπρας - Φίλης ενώπιος ενωπίω στο Πολιτικό Συμβούλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ant1news

 

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ενώπιος ενωπίω με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο Νίκος Φίλης, μετά την αποχώρηση του με σχόλια κατά του Πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. 

Οι υπαινιγμοί του Νίκου Φίλη ότι καρατομήθηκε κατόπιν του δημόσιου εκβιασμού στον Πρωθυπουργό από τον αρχιεπίσκοπο και τον κυβερνητικό εταίρο, στοίχισαν στο Μαξίμου, που επέλεξε να απαντήσει με την ίδια ….μαθητική ορολογία.

Σε δήλωσή του χθες ο πρώην υπ. Παιδείας επεσήμανε πως  «Το άριστα 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό, ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής; Όσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι αποδεκτή.»

Σαφή απάντηση στα όσα δήλωσε ο Ν. Φίλης έδωσε, σήμερα από την ενημέρωση συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως ο Πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς υπουργός δεν είναι μαθητής. «Στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες» είπε χαρακτηριστικά.

«Μίλησε στην ψυχή της Αριστεράς» ήταν ο τίτλος της φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση Εφ. Των Συντακτών, που επαίνεσε την στάση του πρώην υπουργού παιδείας, ενώ ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός υιοθέτησε το σκεπτικό του Νίκου Φίλη, ότι καρατομήθηκε κατόπιν του εκβιασμού του Αρχιεπισκόπου.

Προβάδισμα ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση 

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για τον ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 15 μονάδων στη ΝΔ, που εμφανίζεται να προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η ΧΑ, το ΚΚΕ στο 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας  στο 3%, κάτω του κοινοβουλευτικού ορίου μετρήθηκαν  Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «οι δημοσκοπήσεις ούτε ανεβάζουν ούτε κατεβάζουν κυβερνήσεις». Ταυτόχρονα χαρακτήρισε άκρως επικίνδυνο το σχέδιο της ΝΔ για τη χώρα τονίζοντας πως δεν την ενδιαφέρει η έξοδός της από την κρίση.   

«Θέλει αποσταθεροποίηση και γι’ αυτό ζητά διαρκώς εκλογές. Θέλει η χώρα να σέρνεται για να δικαιωθεί η ΝΔ. Αυτό που θέλει η ηγεσία της ΝΔ είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις με τη ρύθμιση του χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης, αποκομμένης από την κοινωνία, που εξαπάτησε εργαζομένους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, νέους και ανέργους, ισχυρίστηκε σήμερα ότι όλα πάνε καλά. Επιμένουν να μην ακούν την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Τσίπρα» τόνισε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ρίχνοντας τα βέλη του στην Κυβέρνηση.

Πάντως, σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία καταλληλότερος  για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.