X

Τζανακόπουλος για ΕΣΡ: αποφασιστικό βήμα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου

Πώς σχολιάζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ποιο το καθήκον του Συμβουλίου.

Ant1news

«Αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια» χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τη συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνει λόγο για αναγκαστική υποχώρηση της ΝΔ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα».

Σημειώνει δε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε αυτό που όφειλε να είχε πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση.

Αναφερόμενος στο καθήκον του ΕΣΡ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  τονίζει πως πρέπει να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015 και συμπληρώνει πως η στήριξη όλων των κομμάτων στο έργο του ΕΣΡ είναι απαραίτητη.

Τόνισε ακόμη πως η Ελλάδα αξίζει να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας και πως η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.