X

Τζανακόπουλος: “όχι” σε νέα μέτρα λιτότητας και υποχωρήσεις στα εργασιακά

“Υπάρχουν δυνατότητες για πολιτική συμφωνία έως το Eurogroup  της 5ης Δεκεμβρίου”, εκτιμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ant1news


«Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Οι διαπραγματεύσεις  θα συνεχιστούν έως ότου επιτευχθεί πολιτική συμφωνία στα ζητήματα που υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ή μικρότερες αποστάσεις όπως τα εργασιακά, τα ενεργιακά και στο σκέλος των δημοσίων δαπανών», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ταυτοχρόνως εκτίμησε πως «υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου». 

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι «αυτό απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών». 

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Κυπριακό, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις τροπή που πήραν οι συνομιλίες στη Γενεύη. 

«Δηλώνουμε τη σταθερή προσήλωση μας στις συνομιλίες, δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των διεθνών συνθηκών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.